Naše Mudrice

Mudrica je do danas svojim programima okupila oko 200 djece i još toliko roditelja. U dosadašnjem radu više od 50 volontera odradilo je preko 2500 volonterskih sati. 

Veselimo se novim susretima!

Volonteri i donatori

Od početka našeg djelovanja podupiru nas donatori koji nam uvelike olakšavaju i omogućavaju provedbu naših programa.Zahvaljujemo im na njihovim donacijama i vjeri u naš rad.

Osobito se zahvaljujemo svim volonterima koji našim korisnicima nesebično poklanjaju svoje znanje i vrijeme, a bez kojih naš rad ne bi bio moguć.

Programi

Udruga djeluje od listopada 2012. godine. Od osnutka do danas otvorili smo i proveli preko deset programa pomoći pri učenju te organizacije slobodnog vremena.

Svakodnevno osluškujemo potrebe naših korisnika s ciljem da otvorimo i nove programe.

Zdravi zalogaj

Mi već znamo da jedna jabuka na dan tjera doktora van. Stoga smo se pobrinuli da u našem prostoru, uz donacije mnogih OPG-ova i potporu Grada Zagreba, svim korisnicima i volonterima uvijek budu ponuđeni sezonsko voće i zdrave grickalice.

Mudro je hraniti se zdravo!

Udruga za poticanje intelektualnog napredovanja djece i mladih “Mudrica”

Udruga za poticanje intelektualnog napredovanja djece i mladih “Mudrica” osnovana je sa željom da djeci i mladima ponudi što kvalitetniji i raznovrsniji spektar različitih aktivnosti kojima bi, s pomoću ponuđenih sadržaja, poticali intelektualan razvoj i napredak polaznika. Lokacija Mudrice idealna je za to jer se nalazi u vrlo mladom naselju, a na samom sjecištu četiriju zagrebačkih naselja te je samim time u blizini 10 predškolskih ustanova, 9 osnovnih škola i jedne srednje škole.

Nakon što je na osnivačkoj skupštini odlučeno da Udruga neće djelovati neformalno, pokrenut je postupak registracije Udruge. Udruga započinje sa službenim radom i djelovanjem 9. srpnja 2012.

Ciljevi i djelatnosti Udruge

Cilj osnivanja Udruge je s pomoću raznih programa poticati intelektualno napredovanje djece i mladih, promovirati i unaprjeđivati rad s djecom te poticati mlade na međugeneracijsku pomoć i suradnju. Sukladno Statutu, Udruga će obavljati sljedeće djelatnosti:

  • osmišljanje i provedba programa, radionica, vježbaonica te aktivnosti različitih sadržaja za djecu radi osmišljanja njihova slobodnog vremena,
  • osmišljanje i provedba programa i radionica različitih sadržaja za mlade zainteresirane za rad sa djecom,
  • surađivanje sa predškolskim, školskim i drugim ustanovama i organizacijama koje se bave odgojem i obrazovanjem djece te organizacijom njihova slobodnog vremena,
  • informiranje javnosti o aktivnostima Udruge te njezinim ciljevima,
  • izdavanje publikacija iz područja djelatnosti Udruge.

Pokoja riječ osnivačica

Vesna Latin i Helena Kukec Grgić

Sredinom 2003. godine spojio nas je jedan animacijski projekt na kojem smo zajedno radile s djecom. Prilično brzo smo shvatile kako se odlično slažemo kao tim budući da podjednako uživamo u radu s djecom i imamo sličnu “filozofiju” rada. Razgovarajući o stečenim iskustvima, već tada smo poželjele proširiti svoje iskustvo i iskušati nešto novo na zadovoljstvo nas samih, ali prvenstveno naših najmlađih korisnika.

Od početne ideje koja se više činila kao maštanje izrodila se ideja o osnivanju udruge koja će imati za cilj pomoći prvenstveno djeci, a time i njihovim roditeljima. Kad je sredinom 2012. naša ideja dobila i ime, bilo je jasno da je sve zrelo za realizaciju.

Time završava priča o rođenju udruge Mudrica, a počinje neka nova priča koju će nam pomoći ispričati svi naši korisnici i suradnici, počevši od onih najmlađih.

Do skorog susreta…

To Top